Snickerskake

Oppskriften på denne lekre og smaksfulle snickerskaken kommer fra den norske prisbelønte

kokken Tom Victor Gausdal.

Bunnen
6 stk eggehvitter
5 dl sukker
1 pk glutenfrie salte kjeks fra Shär (som erstatning for Ritz kjeks)
250 g peanøtter (jeg bruker Polly salte peanøtter)
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Sjokoladeglasur
6 stk eggeplomme
1 dl kremfløte
100 g smør
100 g sukker
100 g sjokolade, helst kokesjokolade

image

Siden jeg ønsker å lage en stor kake har jeg doblet oppskriften ovenfor. Det har gitt tre runde kaker i størrelsene 24 cm, 26 cm og 28 cm i diameter. Jeg kunne med fordel ha laget kaken i en stor langpanne.

Fremgangsmåte

Bunnen

Skill eggeplommene fra eggehvitene. I en helt ren bolle, pisk eggehvitene stive, ha i litt og litt av sukkeret. Knus kjeksen grovt og hakk peanøttene (ikke for mye).

Bland dette inn i marengsen (det hvite). Bland inn vaniljesukker og bakepulver.

Hell røren i en liten langpanne (20 cm x 30 cm) hvis du bruker oppskriften ovenfor eller en stor rund springform (26-28 cm i diameter). Dersom du dobler oppskriften, bruk en stor langpanne (30 cm x 40 cm). La bunnen steke i ca. 25-30 minutter på 180 grader. Bruk gjerne bakepapir.

Kjøl ned.
imageSlik ser kaken ut når den er ferdigstekt. Trykk kantene forsiktig ned slik at toppen blir noe jevnere.

Sjokoladeglasur

I en kjele, rør sammen eggeplommer, fløte og sukker. Varm det opp og kok til det tykner. Trekk kjelen av plata og ha i smør og sjokolade. Rør til  det blir jevnt. Kjøl ned.

Smør kremen på kaka når den er er avkjølt (stiv nok til å smøres utover kaka).
image Gjestene var meget fornøyde med denne kaken og barna rangerte den som den «beste» og «nest beste» kaken de noensinne hadde smakt🙂

Jeg håper at dette har vært inspirerende for deg!  Fantasien setter grenser. Det er bare å finne alternative løsninger dersom du har glutenalleri slik jeg har gjort her ved å erstatte Ritz-kjeks i oppskriften med salte glutenfrie kjeks.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s