Næringsrikt bananbrød

image
Smaksfullt og næringsrikt  bananbrød til kaffen/teen på en hverdag gjør godt. Bananbrødet er sukkerfritt (med unntak av 1 ss vaniljesukker som kan sløyfes) og inneholder mange kilder til langsomme karbohydrater, proteiner og fiber.

Bananbrød a la Mawi

5 bananer

5 egg

2 ss peanøttsmør (usøtet, fås på ICA og Meny)

1/3 beger cottage cheese (cc)

3 ss bakepulver

1 ss vaniljesukker (kan sløyfes)

1 ts kanel

5 dl glutenfri havregryn

3 dl havrekli (ikke merket glutenfritt og kan erstattes med havregryn)

2 ss grovhakkede pistasjenøtter (kan byttes ut med diverse nøtter og frø)

Skrell bananene og mos de med en gaffel i en stor bolle. Tilsett eggene og peanøttsmøret og cc. Bland godt og bruk eventuelt en stavmikser for å få en jevn røre. Tilsett så resten av ingrediensene og bland godt.

Dekk en brødform med bakepapir og ha i røren.

Stek på 180 grader på nederste rillle i 45-60 minutter til bananbrødet er gjennomstekt og gyllent. Stikk en pinne eller kniv i brødet for å sjekke om den er ferdig. Dersom brødet er blitt gyllent før det er gjennomstekt, dekk til med bakepapir.

Oppskriften jeg har brukt er basert på oppskriften nedenfor, og er modifisert i henhold til ingredienser jeg hadde tilgjengelige og de jeg følte for å prøve ut i dag. Det er nemlig meg i et nøtteskall. Jeg prøver ut noe nytt hele tiden og bytter gjerne ut ingredienser. Det viktigste er at konsistensen på røren er passelig, ikke for fast og ikke for flytende🙂

Inspirasjon til oppskriften har jeg hentet fra Fitnessnora sin blogg:

4-5 dl havremel ( evt mal opp havregryn)
3 scoops ( ca. 90 g) whey gourmet peanutbutter chocolate
3 ss PB2 ( kan sløyfes)
3 eggehvitter
3 modne bananer
2 ts bakepulver
En klype salt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s