Karhai chicken

image

Denne retten er en gryterett med kylling laget i en jerngryte, derav navnet Karhai chicken. Denne retten er basert på en oppskrift

fra Bajias cooking.

Ingredienser
1/2 dl olje
1 hel kylling renset, ca 1 kg
10 fedd hvitløk, revet/hakket
Liten bit med ingefær, 1 cm lang
1 ts salt
1 ts grovmalte korianderfrø
1 ts grovmalt spisskummin
1/2 ts gurkemeie
3/4 ts chillipulver
1 løk
1 bunt fersk koriander
2 hele grønn chilli (ikke kutt disse)
1 hermetiske bokser med hakket tomat

Rens og kutt kyllingen i biter og vask grundig. La vannet renne av.
image
Skrell og kutt løk i strimler. Skrell hvitløk og ev. ingefærbiten, og finhakk eller riv med mini-rivjern.
image
image

Sett frem krydrene.
image

Varm oljen i jerngryten og ha i kyllingbitene, revet hvitløk, ingefær, salt og chillipulver. La dette koke på høy varme i ca. 10 minutter. Tilsett så resten av krydrene og ca 3/4-1 boks med hakket tomat. La koke videre i ca 15 minutter. Ha i tilslutt oppkuttet løk og hel grønn chilli.
image
Kok videre til oljen skiller seg i gryten, noe som innebærer at kyllingbitene har gitt slipp på vannet sitt. I bildet nedenfor kommer det frem at oljen har skilt seg.
image
Gryteretten er serveringsklar! Pynt med hakket fersk koriander og server med ris eller naan-brød.
image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s