Kanelboller med banan

Kanelboller

Kanelboller har jeg lenge ønsket å lage. Med Anne Spurklands oppskrift på eplesnurrer basert på kikerter fikk jeg en glutenfri deig jeg faktisk kunne elte og forme.

Det er ikke alltid tilfellet med glutenfri gjærbakst.

Som fyll har jeg valgt kanel, banan og Vita hjertego’ lettmargarin. Disse bollene ble litt for søte for min smak pga overmodne bananer og kunne med fordel hatt et mer syrlig fyll, slik som epler eller lett eplesyltetøy.

Ingredienser

150 g kokte kikerter (fra boks eller kokt selv)
100 g lunkent vann
15 g gjær (her tørrgjær)
1/2 ss fiberhusk (eller 1 ss certo frysepulver)
40 g sukker (her kokosblomstsukker)
1/2 ts salt
40 g olje (her smeltet smør)
125 g fin glutenfri melblanding (her Toro lys melblanding)

Fyll

  • 2 banaer i skiver
  • Vita hjertego’ lettmargarin
  • kanel

Topping

  • Melis
  • Vann

Kjør erter og vann i blender til det blir en jevn mos. Blandingen skal kjennes lunken ut. Tilsett gjær, fiberhusk, sukker og salt og fortsett å kjøre blenderen til fiberhusken er godt blandet og massen er blitt tydelig seigere og fastere. Vei inn 40 g smeltet smør. Fortsett å kjøre blenderen til smøret er helt blandet inn i kikertemosen. Skrap massen ut av kolben over i en bolle. Rør inn glutenfritt mel, til det blir en passe fast deig, som kan eltes og formes. (Ikke ta i alt melet på en gang, det er bedre å ha i litt for lite mel enn for mye). La deigen heve lunt i 1 time.

image

Ha deigen på melet bakebord, elt den sammen og kjevle ut deigen til et rektangel. Smør deigen med lettmargarin og strø over med masse kanel. Kutt bananene i skiver og legg på deigen.

wpid-IMAG0476_BERLIN_2.jpg

 Rull deigen sammen på langs og skjær skiver av deigen som legges på et stekebrett dekket av bakepapir. La kanelbollene etterheve lunt i 15-30 min.

image

 Stek kanelbollene i 12-15 min ved 200 gC. Pynt kanelbollene med melisglasur.

Kanelboller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s