Aubergine-og tomatgrateng

Aubergine- og tomatgrateng

Denne vegetarretten er inspirert av en rett jeg spiste i en kosher-restaurant i Paris. Retten består av auberginer, tomatsaus og ost, lagt i lag. Retten kan være både en hovedhovedrett og en siderett.

Med fordel kunne jeg ha brukt mye mindre tomatsaus enn det jeg gjorde slik at auberginenes smak hadde kommet bedre frem og blitt mindre bløte. Et tips for «å tappe» auberginer (og forsåvidt squash) for vann er å kutte de i skiver og strø salt over. Dette vil føre til at vannet fra grønnsaken legger seg som dråper på overflaten. Da er det bare å tørke bort vannet med papir.

Ingredienser
2 auberginer
1/2 – 3/4 glasss dolmio pastasaus
Revet ost/ ost i skiver

Gjør først en av to ting:
1. Kutt auberginene i skiver på langs og stek i 2-3 minutter på hver side i en teflonpanne (jeg valgte dette alternativet siden jeg hadde begrenset med tid).
2. Kutt auberginene i skiver på langs og strø salt over. La ligge i ca 10-15 minutter. Tørk av vannet med tørkepapir.

Ta frem en ovnsform og legg et lag med tomatsaus i bunnen. Dekk sausen med skivede auberginer. Strø revet ost over eller legg skiver med ost. Gjenta prosessen, legg enda et lag med tomatsaus, skivede auberginer og ost. Avslutt med et lag med ost (nb! det er absolutt ikke noe i veien med å utelate ost i mellom lagene).

imageimage

image

Stek på 225 grader i 30-45 minutter. Server som hovedrett med brød eller siderett til fisk eller kylling.

Aubergine- og tomatgrateng

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s