Sprø pestosei

image

Det flotte med fisk er at den veldig raskt tar til seg krydder og smak og er enkel å tilberede. Her har jeg servert sprø pestosei med ovnsbakte grønnsaker og kokte poteter. Jeg liker å kunne servere mat på nye og kreative måter. I et foredrag om livsstil og kosthold

som jeg fikk med meg her forleden ble vi minnet på at av og til skal man la råvarene være som den er og ikke bearbeide den så mye. Isteden for å å lage potetkaker som må tilsettes fett ved steking, bør en servere kokte poteter. Slik får en størst nytte av grønnsakenes næringsverdi.

Ingredienser
4 fileter sei
4 ss pesto
2 ss olje
1/2 ts salt
1/4 ts chillipulver
1/4 ts hvitløkspulver
1 ss sitronsaft
2 ss potetmel

4 knekkebrød , knust i en morter

1 grønn paprika
1 rød paprika
1 løk
Ca 200 fersk sopp, f.eks. Sjampinjong
2 ss olje
Salt & pepper

4 poteter

I en bolle blandes pesto, olje, krydrene, sitronsaft og potetmel. Legg fiskefiletene i pestoblandingen.

image

image

Finknus knekkebrødene i en morter.

image

image

Snu hver filet i knust knekkebrød og legg på en bakeplate med aluminiumsfolie. Vask og kutt paprika, løk og sopp og legg på bakeplaten. Pensle grønnsakene med olje og krydre med salt og pepper. Stek i ca 40-45 minutter på 200 grader. Vask og skrell potetene og kok i vann til de er møre.

wpid-IMAG0506_BERLIN_2.jpg

wpid-IMAG0508_BERLIN_2.jpg

Server gjerne med en avokadodressing. Jeg brukte 3 små avokado, 5 ss yoghurt, 1/2 ts salt, 1 fedd hvitløk (revet), 1/2 ts «chaat masala» (finnes i asiatiske grønnsaksbutikker). Kjør alle ingrediensene glatt i en blender og avkjøl gjerne. Nyt med maten🙂

image

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s