Wok my way

image

En wok med gode grønnsaker og eventuelt nøtter servert med kokt ris er mettende og trenger i grunn ikke ytterligere tilbehør. Woken i bildet ovenfor er vegetarisk og de mørke ingrediensene er auberginer🙂 Jeg har imidlertid servert retten med kjøttdeigkebab i tillegg.

 Ingredienser 

  • 1 løk, strimlet
  • 2 røde paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 aubergine
  • Cashewnøtter
  • Oystersaus
  • Søt chillisaus
  • Olje

Ta frem en wokgryte/jerngryte med dyp bunn. Hell litt olje i gryten og stek strimlet løk til den er gyllen. Legg løken i en annen bolle. Tørrist cashewnøttene i gryten og legg over sammen med løken. Stek videre oppkuttet paprika og auberginen i litt olje. Legg cashewnøttene og løken tilbake i gryten og tilsett oystersaus og søt chillisaus. Stek videre i ca. 10-15 minutter. Nyt retten med kokt ris.

Kokt ris

  • Vann
  • Ris
  • Nellik
  • Kardemomme
  • Kanelstang
  • Litt olje

Bløtlegg gjerne risen i lunket vann i 15-30 minutter. Dette bidrar til at risen blir lang og fin🙂 Ha alle ingrediensene i en stor kjele og sett til koking. Tilsett risen når vannet koker. Hell av vannet når risen er ferdigkokt. Krydrene er tilsatt for å gi god smak og lukt, og oljen er tilsatt for at riskkornene ikke skal klebre seg sammen.  

 wpid-IMAG0515_BERLIN_2.jpg

 

Jeg har imidlertid servert rettet med noen kjøttdeigskebab i tillegg. Disse har jeg laget en stor mengde av tidligere og fryst ned. Kebabene tas frem etter behov og stekes godt i en wokgryten eller stekepanne.

image

image

Her er wok’en servert med kebab og ris.

wok

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s