Minipai – lekkert og godt!

image

Denne paien ble farlig god og mektig, og ikke minst lekker å se på.

Paideig
1-1,5 dl havregryn
1 dl fint glutenfritt mel
1/2 dl jyttemel original
4 ss mager kesam
2-4 ss/ 30-60 g kaldt smør
1/2 ts salt
1-2 ss vann

Begynn med å blande det tørre. Ha i mager kesam og smør. Bland godt og smuldre smøret i melblandingen. Tilslutt tilsettes vann for å binde deigen sammen. Jeg lot deigen stå i kjøleskapet over natten for å spare tid, men den kan stekes samme dag også. Paideigen ble fordelt i tre små paiformer, alternativt kan en bruke en stor paiform. Forstek paibunnene i stekeovnen på 200 grader i 10 minutter.

Fyll
2 Egg
4 ss mager kesam
Spinat
Vita hjertegod ost
Cherrytomat
Fersk sopp
Dill
Salt
Pepper
Pesto

Legg spinat, tomat og sopp eller andre grønnsaker du har tilgjengelige i paibunnene. Fordel 1 ts pesto i hver pai bunn. Rør sammen egg og mager kesam, og tilsett revet ost og ønskede krydre. Denne blandingen helles over i paibunnene. Stek paiene på 200 grader i 30-40 minutter.

image
Server paiene med fisk eller annet og nyt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s