wpid-IMAG0583_BERLIN_2.jpg

Nyttårsfeiring med kebabrull

image

På nyttårsaften 2012 valgte jeg å trå til med kjøttdeigkebab i nanrull med friske grønnsaker og sterke og milde sauser. Siden vi fikk gjester laget jeg en stor porsjon kjøttdeigblanding som jeg videre laget kebab av. Oppskriften gjelder for 3 kg kjøttdeig, men kan enkelt reduseres til å gjelde for en kilograms kjøttdeig ved å dele alle ingrediensene på 3.

Kjøttdeigblanding

  • 3 kg kjøttdeig
  • 2,5-3 hele hvitløk (ikke 3 fedd), finhakket/finrevet
  • 1 ts hvitløkspulver (kan sløyfes)
  • 1 cm ingefær, finhakket/finrevet
  • 3 ts salt
  • 3 ts chillipulver
  • 3 ts finmalte korianderfrø
  • 3 ts finmalt spisskummin
  • 1,5 ts garam masala

Bland godt sammen. Tilsett følgende grønnsaker og smør:

  • 1 rød paprika, finhakket
  • 5 grønne chilli uten frø, finhakket
  • 2 løk, finhakket
  • 1 stor bunt korianderblader, finhakket
  • 30 g smeltet smør

Bland alt godt sammen, dekk til og la stå i noen timer eller over natten (helst) i kjøleskapet.

Stek en liten kjøttkake for å sjekke om krydrene har satt seg i kjøttdeigen og om det er behov for å tilsette litt salt, chillipulver eller hvitløkspulver.

image

Form kjøttkakene/kebabene slik du ønsker. Jeg velger pølseform siden de skal rulles inn i naanbrød. Stek i ovn på 240 grader i ca 30 minutter til kebabebe er godt stekte på begge sider (husk aluminiumsfolie med litt fett påsmurt). Husk å snu kebabene 2-3 ganger under stekingen. Pakk kebabene i aluminiumsfolie i en kjele med lokk eller i en «hotpot» (termosboks).

wpid-IMAG0516_BERLIN_2.jpg

Lag tradisjonell koriander og grønn chilli chutney.

image

Denne sausen er veldig sterk og det er lurt å lage en mildere versjon ved siden av ved å ha i 4-5 ss av koriander og grønn chilli chutney i 500 yoghurt naturell sammmen med 1 ts chaat masala (fås kjøpt i asiatiske butikker), 1/2 salt og 1 ts grovmalt spisskummin.

wpid-IMAG0577_BERLIN_2.jpg

Det bør også være et tredje alternativ for de som ikke er særlig glad i krydrede sauser i det hele tatt, og det er yoghurt naturell, as it is🙂

wpid-IMAG0578.jpg

Tilbehør

  • Hjemmelaget glutenfri chapati (indisk/pakistansk lompe)
    eller ferdigkjøpt naan (for de som tåler gluten)
  • Grønn og rød paprika kuttet i tynne skiver (f.eks. i en food processor)
  • Tomat, tynne skiver
  • Agurk, tynne skiver
  • Isbergsalat, tynne strimler
  • Løk tynne skiver (krydret med 1/2 ts paprikapulver og 1/2 ts chillipulver)
  • Søt grønn syltet chilli
  • Mais

wpid-IMAG0574_BERLIN_2.jpgwpid-IMAG0575_BERLIN_2.jpgwpid-IMAG0576_BERLIN_2.jpgimageimage

Da er det bare å la fantasien slippe fri og lage seg en saftig og god kebabrull med ønsket styrke!

imageimage

imageimage

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s