Koriander og grønn chilli marinert kylling

image

Koriander og grønn chilli chutney kan også brukes som basis for marinade for kylling, fisk eller kjøtt. Bruk matvarer/ sauser / tilbehør som du har tilgjengelig i kjøleskapet slik at du slipper å kaste god restmat.

image

Ingredienser

Bland alle ingrediensene utenom om kyllingbitene godt sammen. Tilsett så kyllingbitene. La stå 1 time i kjøleskapet eller legg i en oljesmurt ildfast form og stek på 225 grader i stekeovnen. Snu kyllingbitene flere ganger underveis.

image

Regnbuesalsa

Lag en salsa med hakket tomat, avokado og mango. Tilsett litt salt, pepper og dill.

image

Kokt ris

Legg målt ris (her 1 kopp for to personer) i bløt i lunket vann i minst 15-20 minutter.  Kok opp vann i en kjele med 1 ts salt (for 1 kopp ris), 1 ss olje, 3-4 nelliker, 1/4 kanelstang og 2-3 hele kardemommer. Ha i risen og kok til risen er ferdigkokt. Hell ut vannet og legg risen tilbake i kjelen for at den skal holde seg varm frem til servering.

image

Rosenkål

Kok vann i en liten kjele med 1 ts salt. Ha i Rosenkålene når vannet koker. Kok til de såvidt har begynt å bli møre. Hell ut vannet og legg tilbake i kjelen slik at de holder seg varme frem til servering. Rosenkål bør visst dampes i steden for å kokes i likhet med andre grønnsaker. Får gjøre det neste gang.

image

Server ferdigstekte kyllingbiter med ris, regnbuesalsa, rosenkål og stekt sopp. Bon appetitt!

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s