Chicken corn soup

image

«Chicken corn soup» er en kyllingsuppe med maiskorn som mamma pleier å lage. Denne suppen har i grunn sitt opphav fra Kina og har blitt spist på kinesiske og kontinentale restauranter, og hjem i Pakistan i mange år. Suppen er svært populær som forrett og smaker ekstra godt på en kald vinterdag.

Hovedsmaken i suppen kommer fra kyllingkraften som du begynner med å lage. Du vil ikke få samme gode resultat dersom du bruker kyllingfilet fremfor kylling med bein. Noen velger likevel å bruke kyllingfilet og ferdigkjøpt kyllingkraft.

For 2-4 personer (forrett / hovedrett) trenger du følgende ingredienser:

  • 2 stk. kyllinglår, renset og vasket.
  • 4 fedd hvitløk
  • 1-1,5 l vann
  • 1 ts salt
  • Knipe chillipulver (vilkårlig)
  • 5-6 hele pepperkorn
  • 3 ss maizaena + kaldt vann
  • 1 egg
  • Salt
  • Kikkoman originale soyasaus med rødt lokk (vedr. gluten i sojasaus)
  • Mais på boks

Rens og vask kyllinglårene grundig.

image

Kok vann i en stor kjele. Ha i hvitløksfedd, pepperkorn, salt og…

wpid-IMAG0613_BERLIN_2.jpg

… og kyllinglårene. Kok til kyllinglårene er møre og kjøttet enkelt gir slipp på lårbeinet.

image

Ta ut kyllinglårene fra kjelen og la de ligge på et fat til de er noe avkjølt. Fjern så kjøttet fra lårbeina og riv i små biter.

image

image

Knus såvidt maiskornene med en stavmikser (vilkårlig).

image

Ta ut hvitløksfeddene og pepperkornene ut fra kyllingkraften i kjelen og tilsett mais og kyllingbitene. La koke i noen minutter.

image

Ha i kjelen et vispet egg i en stråle samtidig som du rører i suppen.

image

Du vil raskt se at egget fordeler seg i suppen og gir den et «pent utseende»🙂

image 

Bland maizena med kaldt vann til du får en jevn blanding. Ved å bruke kaldt vann vil du unngå å få klumper.

wpid-IMAG0623_BERLIN_2.jpg

Ha i maizena-blandingen i suppen under koking. Rør godt mens du tilsetter blandingen. Kok til suppen er passe tykk (dette går veldig fort). Skru ned varmen med en gang dette er oppnådd.

Ha i en 2-3 ss sojasaus (smak deg frem) og en knipe chillipulver (vilkårlig).

wpid-IMAG0625_BERLIN_2.jpg

Suppen skal i grunn tilberedes med en nokså nøytral smak slik at enhver kan krydre den slik de ønsker. Tilbehør til suppen er som regel soyasaus, eddik med skivede grønn chilli og eddik med rød chillipulver. Server gjerne brød til suppen og nyt!

image

TIPS vedrørende sojasaus:

Ifølge en tidligere ansatt i Svenska Livsmedlesverket er det ikke funnet gluten i Kikkoman sin originale sojasaus (med rød kork). Grensverdien for analysen av gluten er 5 ppm. Hvis det er noe gluten i disse sauser i det hele tatt, så er det lavere enn 5 ppm (mg/kg). Grenseverdien for glutenfrie produkter er 20 ppm.  Så for de med cøliaki er det greit å bruke vanlig soyasaus i matlaging.

wpid-IMAG0618_BERLIN_2.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s