Inspirasjon

Jeg er født og oppvokst i Norge og har røtter fra Pakistan. På mitt kjøkken lages det ikke bare norsk og pakistansk mat, men gjerne en fusjon av retter fra disse matkulturene. I tillegg er retter fra alle verdenshjørner velkomne på mitt kjøkken.

Jeg har glutenallergi og maten jeg lager er derfor som regel glutenallergivennlig siden jeg heller ikke tåler hvetestøv. Men dersom jeg likevel bestemmer for å bake med hvetemel -for familie og venner – tar jeg på meg en maske og kaster meg ut i det!

Når det er sagt, har jeg nå god erfaring meg å bake med glutenfritt mel til andre enn meg selv – og de som ikke har glutenallergi synes som regel at maten og kakene smaker minst like godt med glutenfritt mel.

Ofte blir glutenfritt mel ansett som en rar og ukjent meltype.Glutenfritt mel er som regel en meltype som er naturlig glutenfri eller flere glutenfrie meltyper i en sammenblanding. Et eksempel på glutenfritt mel er mandelmel. Det brukes ofte i kaker og gir god smak. Mitt poeng er at mel som er naturlig fritt for gluten også bør omtales for det det er og ikke nødvendigvis som glutenfritt. Det kan bidra til mindre skepsis til glutenfritt mel i mat og kaker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s