På nyttårsaften 2012 valgte jeg å trå til med kjøttdeigkebab i nanrull med friske grønnsaker og sterke og milde sauser. Siden vi fikk gjester laget jeg en stor porsjon kjøttdeigblanding som jeg videre laget kebab av. Oppskriften gjelder for 3 kg kjøttdeig, men kan enkelt reduseres til å gjelde for en kilograms kjøttdeig ved å dele alle ingrediensene på 3.
Kjøttdeigblanding
- 3 kg kjøttdeig
- 2,5-3 hele hvitløk (ikke 3 fedd), finhakket/finrevet
- 1 ts hvitløkspulver (kan sløyfes)
- 1 cm ingefær, finhakket/finrevet
- 3 ts salt
- 3 ts chillipulver
- 3 ts finmalte korianderfrø
- 3 ts finmalt spisskummin
- 1,5 ts garam masala
Bland godt sammen. Tilsett følgende grønnsaker og smør:
- 1 rød paprika, finhakket
- 5 grønne chilli uten frø, finhakket
- 2 løk, finhakket
- 1 stor bunt korianderblader, finhakket
- 30 g smeltet smør
Bland alt godt sammen, dekk til og la stå i noen timer eller over natten (helst) i kjøleskapet.
Stek en liten kjøttkake for å sjekke om krydrene har satt seg i kjøttdeigen og om det er behov for å tilsette litt salt, chillipulver eller hvitløkspulver.
Form kjøttkakene/kebabene slik du ønsker. Jeg velger pølseform siden de skal rulles inn i naanbrød. Stek i ovn på 240 grader i ca 30 minutter til kebabebe er godt stekte på begge sider (husk aluminiumsfolie med litt fett påsmurt). Husk å snu kebabene 2-3 ganger under stekingen. Pakk kebabene i aluminiumsfolie i en kjele med lokk eller i en «hotpot» (termosboks).
Lag tradisjonell koriander og grønn chilli chutney.
Denne sausen er veldig sterk og det er lurt å lage en mildere versjon ved siden av ved å ha i 4-5 ss av koriander og grønn chilli chutney i 500 yoghurt naturell sammmen med 1 ts chaat masala (fås kjøpt i asiatiske butikker), 1/2 salt og 1 ts grovmalt spisskummin.
Det bør også være et tredje alternativ for de som ikke er særlig glad i krydrede sauser i det hele tatt, og det er yoghurt naturell, as it is 🙂
Tilbehør
- Hjemmelaget glutenfri chapati (indisk/pakistansk lompe)
eller ferdigkjøpt naan (for de som tåler gluten)- Grønn og rød paprika kuttet i tynne skiver (f.eks. i en food processor)
- Tomat, tynne skiver
- Agurk, tynne skiver
- Isbergsalat, tynne strimler
- Løk tynne skiver (krydret med 1/2 ts paprikapulver og 1/2 ts chillipulver)
- Søt grønn syltet chilli
- Mais
Da er det bare å la fantasien slippe fri og lage seg en saftig og god kebabrull med ønsket styrke!