Ovnsbakt kylling med tamarind- og kesammarinade

Ovnsbakt kylling kan tilberedes på mange måter. Marinaden til kyllingbitene er basert på tamarind chutney (som fås kjøpt i asiatiske grønnsaksbutikker) og kesam og diverse krydre. For best mulig smak bør kyllingbitene marineres kvelden i forveien slik at marinaden setter seg godt i hver bit.

Marinade

  • 2-3 ss olje
  • 1 boks mager kesam (kan også bruke yoghurt el.)
  • 1 hel hvitløk/ 10 fedd, revet eller hakket
  • Tamarind (imli) chutney (se tips nedenfor)
  • 1-2 ts salt
  • 3/4-1 ts chillipulver
  • 1 ts finmalt spisskummin
  • 1 ts finmalt korianderfrø
  • 1 ts paprikapulver (for å få rødlig farge)
  • 2-4 ss sitronsaft
  • 2 ss finmalte hvite valmuefrø (se tips nedenfor)
  • 2 ss finmalte ristede kikerter (se tips nedenfor)
  • 2 ss finmalte sesamfrø (se tips nedenfor)

Øvrige ingredienser

  • 1 hel kylling, renset og kuttet i biter
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 løk
  • 1 tomat
  • 6 poteter

Lag først marinaden. Bland alle ingrediense i en stor bolle og bland godt. Tilsett kyllingbitene og bland godt. Hvis du har tid lar du marinaden «virke» over natta, hvis ikke, fortsetter du å lese videre nå :o)

Sett ovnen på 220 grader. Vask og skrell potetene. Kutt hver potet i 4-6 båter og legg i bunnen i en langpanne med aluminiumsfolie og litt olje. Kutt paprika, løk og tomat og legg rumdt og over potetene.

Legg de marinerte kylligbitene over grønnsakene. Jeg passer alltid på at kyllingbitene ligger over potetene slik at saften fra kyllingbitene og marinaden renner ned, slik at potetene får god smak og blir gjennomstekte.

Sett inn i forvarmet ovn i midtersete rille. Stek i ca. 30 minutter til kyllingbitene er blitt gylne og grønnsakene er møre. Snu kyllingbitene et par ganger under stekingen.

Sett på grillfunksjonen og stek videre i ca 10 minutter.  Snu kyllingbitene slik at de blir godt stekt på begge sider.

Nyt retten som den er med yoghurt eller en saus og eventuelt ris ved siden av.

Tips

Imli chutey

Ristede kikerter

De tre siste ingrediensene i marinaden bidrar til at kyllingbitene holder seg myke og saftige.

Legg igjen en kommentar